محل تبلیغات شما

 
 علاوه بر شرکت ها که به امور تجاری اشتغال دارند ، قانون گذار ، نهاد حقوقی خاصی را که دارای شخصیت حقوقی می باشد، جهت انجام اموری که جنبه غیرتجاری دارد از قبیل کارهای علمی و ادبی یا امور خیریه یا خدماتی پیش بینی نموده است.
طبق ماده 1 آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری مصوب 1337 : " مقصود از تشکیلات و موسسات غیرتجاری قانون تجارت، کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیرتجاری از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند " .

تشکیلات و موسسات مزبور می توانند عناوینی از قبیل انجمن ، کانون یا بنگاه و امثال آن اختیار نمایند ولی اتخاذ عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد از طرف موسسات مزبور ممکن نخواهد بود.
وفق ماده 2 آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری مصوب 1337 تشکیلات و موسسات نامبرده از لحاظ انطباق با مقررات این آیین نامه به دو قسمت تقسیم می شوند :
الف) موسساتی که هدفش جلب منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نباشد. اینگونه موسسات اصطلاحاَ موسسات غیرانتفاعی نامیده می شوند . از جمله موسسات خیریه و انجمن های اسلامی و تخصصی و احزاب و صندوق های قرض الحسنه و گروه های ی
ب) موسساتی که هدفش جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضاء خود یا غیر باشد از جمله موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری از قبیل نظافت و فضای سبز است.
حداقل شرکا موسسات غیرتجاری نباید کمتر از دو نفر باشد و قید سرمایه به هر میزان مجاز است. موسسات غیرتجاری همانند شرکت های تجاری باید به ثبت برسند. در رابطه با مجوز ثبت موسسات غیرتجاری ، توجه داشته باشید که :
1- در موسسات غیرتجاری که هدفشان جلب منافع مادی است موسسین باید پس از به ثبت رساندن موسسه نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام کنند.
2- در موسسات غیرتجاری که هدفشان غیرانتفاعی است می بایست هنگام درخواست ثبت توسط اداره ثبت شرکت ها مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام شود و پس از وصول پاسخ مثبت، نسبت به ثبت اقدام گردد.
از مجموع مقررات مربوط می توان عناصر و خصوصیات موسسات و تشکیلات غیرتجاری را چنین برشمرد :
1- موسسات و تشکیلات غیرتجاری پس از ثبت در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری، شخصیت حقوقی پیدا می نمایند. ( ماده 584 ق. تجارت )
2- مقاصد موسسات و تشکیلات غیرتجاری ممکن است علمی، ادبی ، هنری ، ورزشی یا امور خیریه و نیکوکاری یا امور تفریحی یا امور فنی ، امور حقوقی و غیره باشد.
3- شخصیت حقوقی موسسه و تشکیلات غیرتجاری نمی تواند دستاویزی برای فعالیت ی این قبیل تشکل ها باشد.
4- موسسات و تشکیلات غیرتجاری، واحدهای سازمانی دولتی نبوده بلکه مجامع مردمی هستند.
5- موسسات و تشکیلات غیرتجاری ممکن است تحت عناوینی از قبیل انجمن، باشگاه ، بنگاه ، بنیاد ، جمعیت ، کانون ، مجمع ، موسسه و نظایر آن باشد.
6- موسسات و تشکیلات تجاری دو قسمت هستند : یک قسمت نمی توانند در فعالیت های تجاری و صنفی و انتفاعی به منظور تقسیم منافع بین اعضای تشکیل دهنده آن مشارکت نمایند و اگر انتفاعی هم داشته باشند برای تامین هزینه های نگاهداری موسسه و خودگردانی آن هاست. قسمت دیگر ممکن است مقصود از تشکیل، جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضای خود یا اشخاص غیر باشد. بدون این که فعالیت آن ها عنوان فعالیت های تجاری یا صنفی داشته باشد.
7- موسسات و تشکیلات غیرتجاری، دارای اساسنامه ای ممضی به امضای موسسین و مصوب مجمع عمومی بوده و تاسیس و اداره و انحلال و تصفیه امور موسسات مذکور بسته به مورد به موجب اساسنامه یا حکم دادگاه ذیصلاح صورت می گیرد.

وظایف مجمع عمومی شرکا در تشکیل و ثبت شرکت با مسئولیت محدود

ثبت شرکت تعاونی مصرف

مهلت ارفاق در ثبت اختراع

موسسات ,غیرتجاری ,تشکیلات ,، ,ثبت ,امور ,و تشکیلات ,موسسات و ,موسسات غیرتجاری ,و موسسات ,تشکیلات غیرتجاری ,تقسیم منافع مزبور

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

elenofoth tenpardvescie nsurhindniwo شاهین بلاگ shahin blag Henry's site وبگاه "دانشمند " کردان و گردان book mark گروه توسعه شایستگی های حرفه ای معلمان استان کردستان تربیتی